De omgeving

Onze finca ligt aan de PAN-American Highway bij kilometerpaal 135 in de provincie Puntarenas.

De provincie Puntarenas is in het westen aan de Pacifische kust gelegen. De streek wordt gekenmerkt door heuvels, dichtbegroeide wouden en natuurparken. En natuurlijk door heel veel diersoorten en aan de kust mooie stranden. De afstand van onze finca naar de hoofdstad San José is ongeveer 100 km en naar het internationale vliegveld zelfs nog iets minder.

Puntarenas
Onze finca ligt op circa 15 minuten rijden van de bekende plaats Puntarenas in de gelijknamige provincie. Buiten de stad dicht bij de highway ligt een groot warenhuis waar je alles kan halen wat je nodig hebt. Vanaf Punctarenas gaat iedere twee uur een veerboot naar het schiereiland Nicoya. www.puntarenas.com/puntarenas/index.html#puntarenas

Benzinestation
Een paar honderd meter van de finca bij de afslag naar Sardinal ligt een benzinestation met een kleine winkel.

Sardinal
Iets meer dan 3 km vanaf de finca ligt het eerste dorp waar je je eerste levensbehoeften kan kopen.

Miramar
Iets verderop ligt Miramar. Hier is een grote supermarkt met ruime sortering. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om te pinnen en is er een postkantoor.

Stranden
Ten westen van de finca op circa 14 km afstand ligt het liefelijke strand…… Ten oosten, iets voorbij Puntarenas zijn er vele stranden waar men uitstekend kan surfen.

    

Monteverde
Via Sardinal is het ongeveer 30 km naar Monteverde. Dit is een enorme toeristische attractie met tropische regenwouden hoog in de bergen. Monteverde is het hoogste punt. Als je de lange helling naar beneden af gaat, kom je vanzelf bij onze finca uit. Vanaf Monteverde kun je dan ook onze finca zien liggen. www.friendsofmonteverde.org   www.monteverdeinfo.com