Kavels in Costa Rica

Beschermd natuurgebied in uw achtertuin

Klik hier om de folder te downloaden.

Uw eigen stukje paradijs op aarde
Rustzoekers, natuurliefhebbers en sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Costa Rica. Wildwatervaren, kanovaren, snorkelen, surfen, sportvissen op zee… Het is er allemaal mogelijk. Ook kunt u op pad gaan door uitgestrekte regen- en nevelwouden, exotische dieren in hun natuurlijke omgeving observeren en vulkanen zien spuwen. In de hoofdstad San José vindt u de uitgaansgelegenheden en faciliteiten die u in een hoofdstad mag verwachten. Costa Rica (‘rijke kust’) telt 3,5 miljoen inwoners en kent een aangenaam subtropisch klimaat. Regenwouden en ongerepte wildernis worden afgewisseld met palmenstranden. Daarbij kent het politiek stabiele land – het leger is in 1949 afgeschaft – een relatief hoge levensstandaard. De infrastructuur is uitstekend en circa een derde van het land is natuurreservaat. Het Midden- Amerikaanse land is vooral populair bij Amerikanen en Canadezen. Ganadera La Flecha, in de provincie Puntarenas aan de westkust van Costa Rica, is eigendom van de in Nederland gevestigde Vereniging van Kopers (VVK) Ganadera La Flecha (300 leden). Op deze schitterende finca (plantage) van 400 hectare treft u ruim 40 hectare heuvelachtig en dichtbebost natuurgebied aan. U kunt hier uw eigen grond kopen. Bij aanschaf van een kavel wordt u automatisch lid van de VVK.

Voor alle kavels geldt

 • bouwbestemming
 • kapvergunning
 • zee- en bergzicht
 • uitzicht op rivier of beekje
 • rondom beschermd natuurgebied

Tien procent van de finca is natuurgebied; hier mag niet gebouwd worden. Op een deel van het landgoed staan verschillende soorten bomen: waaronder teak, melina en pochote. Deze zijn tussen 1989 en 1998 geplant door de vorige eigenaar. Deze bomen kunnen t.z.t. worden gekapt en verkocht voor de dan geldende marktprijs waarbij de opbrengst wordt gedeeld met alle eigenaren van kavels met genoemde boomsoorten. Het meeste is inmiddels gekapt en ca 50 ha opnieuw aangeplant.

Ligging

 • Grenzend aan de PAN-American Highway Puntarenas.
 • Stranden met surfmogelijkheden op circa 15 kilometer afstand.
 • Monteverde (30 kilometer) tropische regenwouden hoog in de bergen.

Voorzieningen

 • Afstand tot de hoofdstad San José (vliegveld) is ongeveer 100 km.
 • Veerboot naar schiereiland Nicoya.
 • Warenhuis, benzinestation, postkantoor en kleine winkels in de naaste omgeving.

Nu kopen
Aanschaf van een kavel verloopt, net als in Nederland, via een makelaar en een notaris. Op onze website vindt u een lijst met Nederlandse en buitenlandse makelaars die kavels in hun portefeuille hebben. Uw eigendom wordt in het kadaster(www.registronacional.go.cr) van Costa Rica vastgelegd. Dat is openbaar en geldt als uiterst betrouwbaar. De gehele procedure staat uitvoerig beschreven op onze website.

Uw eigen huis
U kunt op de schitterende finca zeer voordelig uw eigen huis (laten) bouwen met materialen die op de voormalig plantage aanwezig zijn. Voor circa 25.000 euro hebt u een eenvoudige woning van ongeveer 80 vierkante meter. Binnen afzienbare tijd gaan ongeveer dertig leden een huis op de finca bouwen. De VVK beschikt over uitstekende contacten met aannemers en architecten in Costa Rica.

Ganadera-la-flecha.com
Kijk op deze website en wandel virtueel over deze prachtige finca in Costa Rica. Is uw belangstelling gewekt? Wacht dan niet te lang, want er is nog maar een beperkt aantal kavels beschikbaar

Verkoopprijzen kavels (exclusief bomen)
1. Voorverkoop dit is tot het masterplan geheel gereed is.
2. Verkoop nadat masterplan gereed is.
3. Verkoop nadat vergunningen aanwezig zijn.
4. Verkoop nadat er kadastrale registratie heeft plaats gevonden; directe levering.
5. Verkoop nadat de wegen zijn aangelegd.

Toelichting prijslijst
Onze finca is een heuvelachtig gebied met hoogteverschillen van 60 meter.

A Standaard kavels
Zijn kavels op relatief vlakker terrein of hebben geen van de kenmerken die de andere kavels hebben.

B Grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied.
In het gebied treft u verschillende beekjes en een rivier waar alleen tijdens het regenseizoen water door stroomt. Deze beekjes en riviertjes zijn rondom begroeid met oorspronkelijke aanplant en er staan verschillende monumentale bomen. In de bredere stroken is een variatie aan diersoorten aanwezig.

C Mountain view
Het gebied is heuvelachtig. Op de hogere gedeelten van de hellingen heeft u uitzicht op de bergen van het omringende landschap.

D Dit is een combinatie van B en C

E Wide mountain view
Dit zijn kavels op de hoogste punten van de finca waar u ver kunt kijken. Bij een aantal kavels heeft u uitzicht op de golf van Nicoya.

F Dit is een combinatie van B en E

G, H, I, J
Deze kavels zijn centraal gelegen en zijn inclusief water en elektriciteitsvoorzieningen.

Cat. Beschrijving €/m2
A Standaard kavel 7,95
B Grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied 9,65
C Mountain view 10,87
D Mountain view en grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied 11,61
E Wide mountain view 12,65
F Wide mountain view en grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied 14,75
G Wide mountain view grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied 19,30
H Mountain view 21,74
I Mountain view en grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied 23,22
J Sea view en grenzend aan water (rivier, beekje) en/of beschermd natuurgebied 29,50