Costa Rica

De kust

Costa Rica (‘rijke kust’) wordt gezien als het land met het beste klimaat van de wereld. Tropische regenwouden en ongerepte wildernis worden afgewisseld met palmenstranden in een idyllische omgeving. Daarbij heeft de democratische republiek Costa Rica een hoge levensstandaard en sinds lange tijd politieke stabiliteit. Verder heeft het land een uitstekende infrastructuur en is 30 procent van het land benoemd tot natuurreservaat. Kortom: in Costa Rica is het goed toeven. Ook is er een snelle economische groei met stijgende grondprijzen tot gevolg.
 

Politiek stabiel en welvarend

In tegenstelling tot veel andere landen in Midden-Amerika, heeft Costa Rica een lange democratische traditie. In 1949 is zelfs het leger afgeschaft. Costa Rica is het meest welvarende land van Centraal-Amerika, mede dankzij de inkomsten uit landbouw en toerisme. Daarnaast investeert de overheid veel geld in het onderwijs en de gezondheidszorg. Analfabetisme bijvoorbeeld komt in Costa Rica bijna niet voor. Verder is het land buitengewoon ondernemend, heeft het veel toeristische mogelijkheden, maar ook zijn er veel mooie aantrekkelijke locaties om te wonen. 
 

Het land
Costa Rica telt ongeveer 3,5 miljoen inwoners en is ietsje groter dan Nederland. Een veelgehoorde bijnaam van Costa Rica is ‘het land van de eeuwige lente’. Het land wordt gekenmerkt door:

  • aangenaam subtropisch klimaat
  • zeer grote biodiversiteit
  • een zeer ondernemend klimaat
  • sociaal-economische stabiliteit
  • aantrekkingskracht op internationaal bedrijfsleven
  • goede telecommunicatie-verbindingen
  • uitstekende infrastructuur
  • schilderachtig, natuurrijk landschap en een unieke ontspannen sfeer

Verder heeft het land twee internationale luchthavens (San José en Liberia) en heel veel toeristische attracties. Air France/ KLM vliegt op Panama City, en vandaar is het nog maar een half uurtje vliegen naar de luchthaven van San José. Ook kan men goed met Martinair of Continental Airways reizen via Houston.

 

Wat te doen in Costa Rica
. Rustzoekers, natuurliefhebbers maar ook sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Costa Rica Wildwatervaren, kanovaren, snorkelen, surfen, sportvissen op zee, … het is er allemaal mogelijk. Ook kunt u op pad gaan door uitgestrekte regen- en nevelwouden, exotische dieren in hun natuurlijke omgeving observeren en vulkanen zien spuwen. In de hoofdstad San José vindt u de uitgaansgelegenheden en faciliteiten die u in iedere hoofdstad mag verwachten.